РУМЪНИЯ: БУКУРЕЩ - ЗАМЪЦИТЕ: СИНАЯ (ПЕЛЕШ), БРАН (ДРАКУЛА)

230.00 лв. 268.00 лв. Спестявате 38 лв.

РУМЪНИЯ: По стъпките на кралете, пълководците и вампирите.   ПЪЛНА ПРОГРАМА : 1 ВВ + ВЕЧЕРЯ + ТУР

РУМЪНИЯ: БУКУРЕЩ - ЗАМЪЦИТЕ: ПЕЛЕШ, БРАН ( ДРАКУЛА), СИНАЯ  - 2 дни - екскурсовод на руски език

1. ДЕН

05:00 Отпътуване от мястото на срещата

Почивка по пътя. Преминаване на българо-румънската граница. Пристигане в Букурещ - столицата на Румъния. Той е основан през 1459 г. на двата бряга на река Дъмбовица, известен още като ,,Малкият Париж" заради творческия дух  и красивата архитектура.

12:00 Панорамна обиколка на града (около 2 часа): Площада на победата, Площада на революцията; Кралският дворец; Музикален храм ,,Атенеум" - концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се характеризира със своята стилна височина на купола от 30 м; Парламентът - втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45 акра от 20.000 работници по време на управлението на Николае Чаушеску; Патриаршеската катедрала и дворец на Патриаршията - духовен център на града, църквата, където са мощите на Свети Димитър Басарбовски; Площад на Съюза.

Свободно време за разходка в стария град на Букурещ.

16:00 Отпътуване за Синай. Пристигане и настаняване в хотел 3/4 * "Палас" / "Караиман".

Вечеря. Свободно време. Нощувка.

2. ДЕН

07:00 Закуска. Освобождаване на хотела.

08:00 Посещение на манастира Синай, строен през 1690/1695 г. от Михай Кантакузин след поклонение в манастира на Света Екатерина в Синайския полуостров. След това градът израства около манастира.

09:00 Посещение на замъка "Пелеш" - изящна лятна резиденция на румънския крал Карол и кралица Елизабет – обиколко около 45 минути.

11:00 Отпътуване за ,,Бран" (Замъкът на Дракула). Средновековният замък ,,Бран”, според легендата се счита за резиденция на граф Дракула, изпълнен е в готически стил. Построен през 1212 г. за сметка на Брашов (Кронщад), с цел защита на търговския път през Карпатите. Характерна особеност на замъка е, че има огромен брой лабиринти, коридори, просторни зали и малки стаи, които се пресичат помежду си. В двора на замъка има стар кладенец, който според древна легенда е единственият вход на тайно подземие.

Свободно време за закупуване на сувенири и обяд.

14:30 Отпътуване за България. Почивка по пътя. Преминаване на румънско-българската граница. Пристигане след полунощ.

В цената на екскурзията ВЛИЗАТ: автобус с климатик, 1 нощувка в хотел 3/4 * „Палас“/“Караиман“, 1 закуска, 1 вечеря, входни билети за Синайския манастир, Замъците ,,Пелеш" и ,,Бран", обзорная екскурсия на Букурещ и екскурсовод.

В цената на екскурзията НЕ ВЛИЗАТ: визовите расходи*; доплащане за единична стаяр - 30 лева; лични расходи.

*ЗАБЕЛЕЖКА: Туристите от страните в ЕС, са длъжни да имат действаща шенгенска или българска виза. Ако имате разрешение за постоянно живеене или временно пребиваване в България, е необходимо към паспорта да имате и карта. Туристите от страни членки на ЕС, могат да пътуват само с идентификационна карта.